Historien

Lier gård er en nydelig gammel gård i Ringsaker. Den er akkurat passe stor til at du kan få stedet helt for deg selv og med dem du skal være sammen med. På Lier finner du roen, kombinert med nydelig mat og gode møtefasiliteter. Vi har lokaler som egner seg til både møter og selskaper.

På Lier er det godt å være, og vi legger til rette for den beste atmosfæren. Med fyr på peisen, utsikt til Mjøsa og det vakre kulturlandskapet, stillheten og ikke minst maten ønsker jeg å gi alle mine gjester en god opplevelse i hverdagen. Som vertinne er jeg opptatt av de små detaljene og interiøret – mat er min lidenskap. Jeg lar meg inspirere både av det italienske kjøkkenet og de gode råvarene i nærområdet.

Lier gård kan spores helt tilbake til 1300-tallet den gang Håkon V Magnussøn var Norges konge. Hans datter, prinsesse Agnes (1292-1319), fikk gården i hjemmegave av sin far da hun giftet seg med ridder Haftor Jonssøn. Hun ga gården videre til sin sønn, ridder Sigurd. Det ser ikke ut til at verken prinsesse Agnes eller ridder Sigurd noen gang bodde her. Fra 1500-1800 var gården i kirkens eie og ble drevet av oppsittere som kirken innsatte.

I 1806 kjøpte Johannes Olsen gården for 1200 riksdaler. Så kom en periode hvor gården ble omsatt en rekke ganger inntil den ble kjøpt av Arne Kristoffersen Olstad fra Gudbrandsdalen i 1917. Vi kjøpte gården av Olstads barnebarn i 2005.

Hovedbygningen er 300 år gammel og er på 260 kvm. I peisestuen er det to vakre originale barokkdører. Opprinnelig hadde bygningen åpen svalgang. Svalgangen ble bygd inn for mer enn 100 år siden. Da huset ble restaurert i perioden 2000-2005, ble tømmeret tatt frem igjen og vinduer fra svalgangen til stuen ble satt inn. Dette gjør hallen og inngangen til stuen helt spesiell.

Sidebygningen er fra 1860 og er på 240 kvm. Våre gjester kommer inn i en romslig hall med garderobe.  I annen etasje har vi den gamle Salen på ca 54 kvm som brukes til møterom. Veggene har original umalt panel med håndsmidde spiker og en helt spesiell åttekantet vedovn. Vi bor selv i første etasje.

Send oss en forespørsel

Felter markert med * må fylles ut.